Träffa din bokguide

Här är vi som läser alla böcker så att du bara behöver läsa de allra bästa!

 • Victoria Brockman

  Jag gömde mig för världen en stund. Tog boken jag längtat efter att få fortsätta läsa. Kröp upp där i min favoritfåtölj. Den som står alldeles invid fönstret. Det lilla bordet jag alltid ställer tekoppen på. Doften av organiskt grönt. Värmande välbefinnande. Den varma filten. Fotpallen. Mina ögon når orden och min resa kan börja. Ibland är livet så enkelt, så enkelt.

   

   

   

  Kontakta mig på:
  victoria.brockman@bokklubbensvalan.nu
  076 2561108
 • Iréne Åbrink Lindgren

  Vilken tacksamhet jag känner till alla författare som skrev och skriver böcker nu!

  Vad skulle vi göra utan alla dessa?

  Och Svalan som fixar läsning till alla. Oavsett tycke och smak så ser vi till att Du får rätt bok för Dig!

  Just nu läser jag en ny författare, tillika debutant: Annette Haaland och boken “Pastor Viveka och tanterna” utspelar sig bland annat i Enskede och hurra det finns två till!!  Om samma människor!

  Samtidigt försöker jag hinna med Dennis Lehane: “En äkta man” Han har skrivit flera böcker som har blivit filmade och det märks!

  Vilka böcker läser Du nu?

  Ska bli roligt att få rekommendera fler läsupplevelser!

  Hos oss behöver Du aldrig tacka nej till månadsböcker!

  Vi hörs snart.

  VÄLKOMMEN!

  Kontakta mig på:
  irene.abrinklindgren@bokklubbensvalan.nu
  0765 261185
 • Eva Huhta

  Eva heter jag och har jobbat som bokguide på Svalan sedan 1991.

  Det bästa med Svalan är att det är enkelt att vara med. Det är bara de böcker du själv beställer som levereras hem till dig, du behöver aldrig passa något sista svarsdatum.

  Jag älskar att hjälpa till med tips på nya författare då jag läser alla böcker i tidningen. Det allra bästa är den personliga service som vi ger och som också gör det möjligt för dig att alltid kunna kontakta din bokguide om du undrar över något.

   

   

  Kontakta mig på:
  eva.huhta@bokklubbensvalan.nu
  060-84063
 • May Nilsson

  May heter jag, jobbat som bokguide i Svalan sedan 2010. Det roligaste jobb jag haft. Älskar böcker och att läsa dem!

  Favoriter just nu:

  Maria Adolfssons böcker om Doggerland; Felsteg och Stormvarning. Spännande och välskrivet

  Jane Harpers spänningsromaner från Australien.
  Döden klär i domino av Marie Bengts, härlig snäll spänning i femtiotalsmiljö.

  Men det finns också många andra bra, roliga, spännande böcker att välja på, dem pratar vi om när vi hörs nästa gång!

  Kontakta mig på:
  may.nilsson@bokklubbensvalan.nu
  0705 362425 / 08 6968042
 • Helene Norrby

  En svala gör ingen sommar sägs det ju – men vi på Svalan kan göra sommaren för er! Passa på att ladda upp massor av härliga böcker:

  Skuggjägaren av Camilla Grebe
  Oj oj, spännande jag lovar, och en given kriminalroman för dig som har läst Camillas tidigare böcker. Vi har Husdjuret och Dvalan också om du inte har läst dem tidigare.

  Och eken står där än av Sofia Lundberg
  Esther och Ruth blir vänner under eken, men vad är det Ruth inte berättar och vad är det som har hänt?

  En andra allians av Denise Rudberg
  Äntligen äntligen äntligen får vi veta vad som händer med kvinnorna i serien kontrahenterna. Det första chiffret heter den första – och ja, vi har förstås den också!

  Bara ett litet mord av Carin Hjulström
  Läser du inte deckare? Då ska du läsa den här! Mysig underhållande och trevlig. Kan rekommenderas!

  Mejla mig gärna om du vill att jag ska ringa upp dig. Givetvis har jag fler boktips just till dig.

  Kontakta mig på:
  helene.norrby@bokklubbensvalan.nu
  076 5260780
 • Eleanore Björk

  Jag heter Eleanore och jobbar som säljare för Svalan. Det måste vara ett av dom roligaste jobb som finns, att få hålla på med sitt intresse, böcker, och att få läsa dom. Därefter tipsa dig så att det blir precis dom böcker som passar just dig och din boksmak. Förhoppningsvis öppna upp nya vägar i läsandet!Att kunna rekommendera något nytt istället för en älskad saknad författare som inte längre skriver, som exempelvis Marie Bengts som jag tycker har startat om i samma anda i Mara Lang med En sax i hjärtat. Eller offermossen som känns som Theorins böcker från Öland. Men så finns det förstås alla nya spännande författare också som Grebe som vann förra årets “deckarpris” (Årets bästa kriminalroman). Minns mitt första lånekort, det var lycka nu öppnades ett universum av magiska världar och det ledde till att vilja äga böcker, att spara och kunna köpa just den där boken som man längtat så efter! Det kommer ständigt nya sköna böcker. I år måste jag få rekommendera underbara Anette Haalands pastor Viveka böcker, dom får ni inte missa. Här finns allt om livet och dess funderingar med en “gnutta glimten i ögat”. Helt fantastiska.  

  Trevlig läsning det kanske blir just vi som får pratas vid.

  Kontaka mig på:
  eleanore.bjork@bokklubbensvalan.nu
  0590-12030
 • Carina Jerhammar

  Heter Carina och jobbar som säljare på den mycket gamla och personliga bokklubben Svalan där man får hjälp och “lotsning” med förslag på böcker.

  Eftersom jag själv var kund i många år innan jag började jobba här så har jag prövat på konceptet från “båda hållen”. Jag trivdes oerhört med rollen som “kund” och hjälpen jag fick från min bokguide, många böcker och författare som jag förmodligen inte skulle prövat om inte tipsen kommit från min bokguide. Nu när jag jobbar “från den andra sidan” hoppas jag att tipsen från mig emottages lika positivt som jag upplevde dem.

  Kontakta mig på:
  carina.jerhammar@bokklubbensvalan.nu
  0765261126
 • Carina Gunnarsdotter

  Carina heter jag, arbetat som bokguide sedan 2002. Att gå till jobbet och möta underbara kunder genom trevliga telefonsamtal och få ge tips om några av de bästa böckerna som just nu finns är fantastiskt. Jag träffar några författare varje år, så av mej kan du få hemliga förhandstips! Att läsa för hälsan är inte något nytt, redan under antiken skrev filosofen Aristoteles om att litteraturen var läkedom för själen. Ångest och stress försvinner och man känner sej stark. Berättelser kan slå an ton i oss som öppnar vårt inre för andra synsätt. Med Svalans underbara böcker glömmer man både tid och rum, och får läsupplevelser utöver det vanliga!

  Vi hörs!

  Kontakta mig på:
  carina.gunnarsdotter@bokklubbensvalan.nu
  076 5260928
 • Anette Sporrong – operativ säljchef

  Bra böcker är goda historier. De är spännande äventyr och härliga kompisar, lika värdefulla under regniga sommardagar som när solen skiner. Dessutom oumbärliga under långa, mörka höst- och vinterkvällar. Det bästa med att jobba på Svalan är alla fantastiska lästips som jag får ta del av i klubben. Vår redaktör väljer noggrant ut alla kommande böcker och jag läser det mesta, allt från tankeväckande och gärna överraskande relationshistorier, till mer kluriga och spännande deckare och thrillers.

  De bästa historierna är också de som går rakt in i hjärtat och stannar kvar i tankarna långt efter att själva boken är färdigläst.

  Som kund hos oss får du alltid personlig service och många fina lästips av våra inspirerande och kunniga bokguider.

  Välkommen!

   

   

  Kontakta mig på:
  anette.sporrong@bonnierforlagen.se
  08-6968809
 • Annette Tannerfeldt – Bokklubbschef

  Annette Tannerfeldt heter jag och arbetar som bokklubbschef på Bokklubben Svalan – världens bästa klubb!

  Jag älskar böcker och jag älskar försäljning när det är kopplat till service. Jag har verkligen ett toppenjobb med massor av böcker och människor i en perfekt kombination.

  Just nu läser jag En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson och man börjar verkligen tänka på hur väl man känner sina närmaste… en bok som fastnar.

  Jag tycker att bokåret 2018 bjuder på så många böcker att längta efter, själv har jag “bokat in” I fel sällskap av Viveka Sten som ger oss ytterligare ett mord på vackra Sandhamn. Felsteg av debutanten Maria Adolfsson och såklart en av mina nya författare som jag tagit till mitt hjärta Liane Moriartys nya bok, En annan Alice.

  Så tacksam för alla berättelser man får till sig via våra härliga böcker

  Kontakta mig på:
  annette.tannerfeldt@bonnierforlagen.se
  0708-738939